Matlagningskurs a la' Älvstraden fortsätter

Idag blev det klyftpotatis med timjan, fläskfilé med paprika, lök, oregano, dragon & matlagningsgrädde i ugn. Samt stekta kantareller med pressad vitlök över.
Lätt den bästa maträtten hittills av våra tre kurser :)
Kantarellerna var troligen bland top10 av det godaste jag ätit någonsin.

Lätt 5/5

:(

Ångrar så jävla sjuktkuk mycket att jag inte tog mig i kragen imorse o åkte till Kristinehamn.
Men planerna inför denna kväll var fullspäckade och de drog väl något mer antar jag...? vilket var ett jälva skämt.

Imorse sa jag att denna kväll är dömd till att misslyckas. Och orden satt fett bra i min mun.
Hatar mitt liv just nu. Har endast tre vänner i denna fittstad. Kul. (inte för jag har mer någonannan stans men ändå.) Vart tog alla mina vänner vägen? Antar att jag är en usel sådan som ingen vill hänga helt enkelt. En sån där som många är bekant med men ingen känner, sån är jag.

Varför åkte jag bara inte till Kristinehamn!? Träffa Elina o gänget... :(
jälvahelgfanskap.
Sova lär jag ju inte kunna ikväll heller.
Jobba imorgon kanske? Kommer ju inte direkt bli bättre då.

Woha

Gårdagen började med att jag kollade schemat. Fan, 6.30-16.00. Det näst längsta o jobbigaste passet som finns (mellan 14 & 16 är det panik). Jag tänkte iaf att jag kommer att dö halvvägs till 16.00...
Klockan 13 ringde en som skulle jobba 16-20 o as bölade o berättade att hon var sjuk. Schemat var redan tajt och varorna kommer kl 17... en annan förklaring på hell helt enkelt.
"Den som kommer in o jobbar 16-20 får 400 spänn", skriker AC.
Pengarna klirrade framför ögonen o jag kläcker att jag gör det. 6.30-20.00, det kräver riktig mat så jag gick o köpte en kycklingsallad o ställde in mig på att det blir en LÅNG dag.
Klockan blev 20.00 o eftersom jag skulle hänga med Jasperson hem så var jag tvungen att vänta tills de stängt klart = lika gärna kunde hjälpa till att stänga så jag skulle komma hem snabbare.

Haha, så jag jobbade öppning - stängning på pg igår. 14½ timma. Yaaaayy. Men de sista 4 timmarna var ju väl betalda, grundlön + 100:- / timman.

Idag är jag helt slut i mina axlar och armar, kanske inte så konstigt..? Men ledig helg it is!! Ska bara chilla samt shoppa och festa med favoritErica wiie.
 Ha en bra helg alla :)
Hej to the då.


Snart helg

Torsdag morgon nu = två jobbdagar innan ledig helg.
Idag: 12-21
imorgon: 6.30-15.00
Sen är det heeeelg. wiie:)

Idag drömde jag åter igen en mardröm. Kändes så sjukt himla verkligt:
Jag hade sålt min lägenhet i Lunden för att flytta in hos Jasper, sen dumpade han mig och ville att jag skulle flytta ut. Och då hade han sålt hans mors sommarstuga till Erica för 600 000 bara. Så jag var super ledsen att inte jag fått den. Sen kom det någon random o gjode en massa konstigheter på mig.
Vaknade upp och trodde helt ärligt att allting hänt på riktigt så jag började as böla och väckte Jasper o frågade om "han sålt stugan på Rörö till Erica".
Lite små roligt.

Ooh, jag har den bästaste mannen i mitt liv!
Som meddelandesignal har jag min systerdotter Layas röst som säger; "eh, jag älskar min moster Sanna", så himla gulligt!
Nu fick jag precis ett sms så sa Jasperson i sömnen efter signalen: men jag älskar ju också dig. (med stängda ögon). Sötast han ääär! :)

P to the uss.

Jumper

Eftersom jag vaknade halv 6 imorse har jag haft en bra stund att göra ingenting på = youtuba och fejsboka. Så när jag lyssnade på något random på Youtube kommer Jumper upp som Related Videos. Haha, så himla roligt! Har suttit o lyssnat på alla låtar som finns där nu.
Oldtimes.com
Hade massor av affisher på väggen hemma o alla cd-album spelades jämt i sterion. :D Kan säkert inte ens räkna till hur många autografer jag hade från dom. Hehe, kristinehamnare som dom är. Man tog ju en varje gång man såg någon av dom, vilket var ofta eftersom de hade barn på samma skola som mig.

Det bästa minnet är ju iaf när jag & Elina var på deras konsert i Marieberg på skolavslutningen i 5an. Hehe, rockade som bara den.
Jag var helt kär i den mörkhåriga gitarristen kommer jag ihåg.

huvudvärken arne

Igårkväll kom den värsta smärtan i huvudet jag någonsin haft. Det var helt hemskt! Somnade inte på väldigt länge o hostade som en get. Hemskt helt enkelt.
Efter att jag vaknat låg jag mest i sängen o grät av smärt. Det var katastrofalt. Halv 10 fick jag för mig att jag skulle till apotektet och slängde mig upp. Kom inte så långt innan jag typ bröt ihop igen o slängde mig tillbaka till sängen. Haha. Så yrade jag lite o mumlade en del. Det hela såg nog rätt så roligt ut.

Idag fyllde Jasperson år, jag kom in kl 9 o väckte honom med min sköna sång till Ja må han leva och ljus. Han fick kanelgifflar (typ hans favvo) och ett par dyra kalligar. Resten kommer på måndag med lönen :)
Sen la jag mig o sov ännu mer.
Ingen bra start på dagen iaf.

Efter en hel del görande av ingenting somnade vi om igen o vaknade en halv timma innan hans mor o syster skulle komma på kalasmiddag. Då hade han inte ens börjat med pajen och en pajdeg har nog aldrig blivit klar så fort. Haha.

Snart väntar sängen, God to the nattis
och ja, jag håller faktikt med om att detta håller på att bli en förfärlig dålig blogg. Bättring ska ske, om jag orkar.

Lifehouse - Storm



How long have I been in this storm
So overwhelmed by the ocean's shapeless form
Water's getting harder to tread
With these waves crashing over my head

If I could just see you
Everything would be all right
If I'd see you
This darkness would turn to light

And I will walk on water
And you will catch me if I fall
And I will get lost into your eyes
I know everything will be all right
I know everything i'ts right

I know you didn't bring me out here to drown
So why am I ten feet under and upside down
Barely surviving has become my purpose
Because I'm so used to living underneath the surface

If I could just see you
Everything would be all right
If I'd see you
This darkness would turn to light

And I will walk on water
And you will catch me if I fall
And I will get lost into your eyes
I know will be all right

And I would walk on water
And you will catch me if I fall
And I will get lost into your eyes
I know everything will be alright
I know everything is alright

skolångest

Bor ju halvt på N. Älvstranden nuförtiden, med utsikt över SiljaLine terminalen, älven, majorna och masthugget. Men även hundra olika gymnasium och Chalmers. Varje dag sens i söndags har jag gått o tänkt på att börja plugga. Men det känns så långt bort. Ångest.

Vad ska jag utbilda mig som?
Vart kommer jag isf in på för skola?
Orka vara studentfattig igen?
Vad händer då med min lägenhet i Gbg?
Måste jag då jobba med detta resen av mina 40 arbetsår?
Om jag väntar för länge, kommer jag komma ihåg hur man pluggar då?



Jag ska nog börja ganska så seriöst med att köpa Triss regelbundet... Jag säger ju jämt "när jag blir rik ska jag...." men det lär ju inte hända eftersom jag inte köper lotter. Skärpning på det helt enkelt! (det får dock vänta tills på måndag, lever nu på existensminimum fram tills dess.)


Carro Klüft

Sitter här i sängen med tryckande huvudvärk och fördjävligt ont i halsen. Vaknade imorse med hög feber och kände mig helt förstord :( inte okej. Fast den är borta nu, febern alltså.
Hade tänkt att vara snäll mot Erica på jobbet idag, hon ställer nämligen alltid upp o jobbar över när man behöver det. Så jag ville ta halva hennes dag eftersom jag är ledig. Men imorse fick jag ringa o säga att jag inte kunde det, mår as. Förlåt Erica :(

Sitter här iaf och kollar(t) på längdhoppsfinalen för damer. Carolina var inte i sitt esse :( Hade verkligen trott på en medalj faktiskt, men icke. Det var som komentatornera (stavas?) sa: det räcker inte med att man heter Carolina Klüft.
Synd.

Imorgon fyller min favorit man år. Pinsamt nog får presenten komma på måndag (lön), ligger nämligen på noll och gjort det den senaste veckan.

(jag är fett dålig på att blogga nuförtiden.)


jag är usel

När jag var mindre hade jag två hem, ett hos pappa & ett hos mamma. Alltså packade vi, jag o min lillasyster, alltid väskan varannan fredag för att byta bostad. Från&till glömde man alltid saker, eller var tvungen att ha något som man inte packat med, det var ett himla körandes framotillbaka mellan husen.
När jag sen flyttade ihop med Johan hade jag ytterligare ett ställe att glömma/tappa bort något behövligt på. (detta år var väldigt jobbigt eftersom jag vägrade tvätta mina kläder hos honom, då alla i huset hade tillgång till stugan oavsett vem som hade tiden)

Detta har jag alltid tyckt varit fruktansvärt jobbigt och irreterande..
Så flyttade jag till Karlstad och hade äntligen bara ett ställe att "tappa bort" min saker på, ytan var då på 20m2 så sakerna var aldrig långt bort.

Likaså här i min lilla lya, det finns 31m2 att tappa bort saker på. Men ändå lyckas jag! fattar inte... Har letat efter mitt favorit linne i någon vecka nu, putsveck. Inte en aning om vart den är.
Så tvättade jag idag, och vad fann jag på stället där man lägger kvarglömd tvätt på!? - mitt linne.
Jag har alltså blivit en av dom idioterna som glömmer sina kläder i tvättstugan.
Har alltid varit galet rädd om mina kläder (nycklar, plånbok o mobilen kommer typ efter mina kläder)... men nu verkar det inte vara lika viktigt längre...
Suck, kanske börjar bli gammal o inte bryr mig om mina kläder längre.?


flippen

Jag måste berätta en så himla rolig sak! En sån där som gör att man älskar att vara på jobbet.

Jag bestämde att ac skulle städa lobbyn hela hennes jobbpass idag, typ ta bort skräp o sånt (det där ALLA hatar att göra..) så kom hon in från matsalen alldeles svett av att ha städat hela matsalen, fönster och dess sopstationer kliniskt rent.
Strax därpå ringer telefonen:
(tänk på att det bara är  vi donkare som städar hela matsalen trots att vi delar den med bk)
"McDonalds Postgatan det är Sanna"
"Ja hejsan det här var Sara från Burger King på andra sidan"
"jaha... hej..?"
"Ja det är så att vi har fått väldigt mycket klagomål från våra gäster att matsalen är smutsig"
(håller mig för skratt och tänker på ac's min efter att fått höra detta) "Hehe, okej... vi fixar detta"

Sekunden efter detta rusar ac in i resturangen igen (fortfarande svett typ) o jag berättar vad BK ringt o sagt. Hon flippar o drar med mig ut för att visa att det finns ett enda bord som inte är avplockat.
Så drev vi fett med henne om detta ett tag.

Efter detta kom det ett gäng "tattare" (som hon uttryckte sig) för att käka och jag frågade om hon kunde släppa lobbyn o ta pommes'en när jag va på rast. Nej, det kunde hon inte, för hon var "tvungen att hålla koll på tattarna" och sen sprang hon ut igen.
Skrattade så jag tjöt. Det är inte varje dag någon är totalt överkörd i matsalen på pg.
(kanske inte lika kul när man inte var där, men detta var verkligen väldans skoj!)


Bra post :)

Jag HATAR att få post, detta är ingen nyhet för er som läst bloggen/kännt mig ett tag. Det är alltid bara massa räkningar och sånt som gör att finansieringen av livet går åt helvete.
Men så idag när jag kom hem väntade ett fint litet kuvert från MQ, i kuvertet låg en rabattcheck på 100:-. Är det inte underbart så säg?


Kan ju även passa på att presentera er för min nya nyckel. Som är den snyggaste i stan!

En nyckel fulltäckt av reklam är det hetaste.

Matkurs a la älvstranden

Jasper kom för ett tag sen på att vi ska minsann bli bra på att laga mat. Så idag startade vår första matlagningskurs, det blev köttfärsbiffar med persillja, rödlök, vitlök, o en klick senap. till detta käkades potatis och sås med kantareller i. MUMS!!
MVG blev betyget och det var bland det godaste jag lagat.

Konstigt

Hum, en liten fråga bara..

Varför blir bananskal bruna såfort man tagit bort själv bananen från dess skal?
jag menar, är det som att man dödar bananen när man skalar den, för den lever ju alldeles utmärkt innan man skalar den.

pullfest & fotboll

Igår var det sista dagen på semestern, detta "firades" med att gå till Olearys o kolla på Jaspers favoritlag Chealse(stavas?), vi käkade mat o drack öl -jag drack cola light, dieten började igen efter ett helgsuppehåll-. Iaf, Jasper var som i trans och super glad över att dom vann över Pompis;D med 4-0.
Efter det åkte vi hem till Jaspers nya lya o sov där. Lite ovant, men det kommer säkert bli bra.

Idag blir det jobb, 13-21.30. Innan dess ska jag röja mitt hem som ser ut som en enda stor garderob.


Avslutar med ett kort från Pullan & Jässans välkommenhemfest

Kärin, jag, Marren & Pullan.

P to the uss

Sluta döp ungar till Maria!

Hela 447998st heter Maria i Sverige idag, om man avrundar uppåt blir det ca500 000... 500 tusen av 4,5 mille är alltså 9. Så 1 av 9 kvinnor i Sverige heter Maria.

Inte helt okej av föräldrarna att inte sluta producera Marias! Hur kul är det liksom att heta samma sak som minst en av nio pers redan heter !?
För att ytterligare dra en parallel kan man säga att man kan hälsa på 9 kvinnor man passerar på stan, och -enligt min fin fina beräkning- man hälsar då på en Maria. Creepy.

(någon maria kan ju kanske kommentara detta, hur kul är detta egenligen?)

Maria

Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2007: 80
Namnsdag: 28 Februari
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 447968
(ur; http://www.svenskanamn.se/visa/Maria)

namnet öker dessutom i populäritet.... well well

Kul kul kul

Har suttit på svenskanamn.se en stund och kollat namnstatistik i Sverige. Tycker det kan vara rikigt underhållande faktiskt.

Självklart börjar man ju alltid med att söka på sitt egna namn, så kommer det upp på namnstatistiken att Sanna heter 10037st kvinnor i Sverige. Fine, tio tusen är faktiskt inte så mycket på ca 4,5 miljoner kvinnor, men därefter står det att 3 män också heter Sanna. Whaat lix!? Det är faktiskt mycket, tre män på ca 4,5mille heter Sanna... Det är t.o.m tre grabbnamn för många. Hehe.

Weeeeell...

26/9

Jasper frågade om jag ville hänka på till Liseberg den 26 sept o kolla på Håkan. Wiiie, har ju inte sett honom detta år så det kommer ju bli lööövly!
Det kan ju inte bli bättre iaf; Sveriges två snyggaste människor på samma ställe samtidigt! ;)

 

Hej to the


Halta Lotta

Igår blev det vinkväll på Halta Lottas uteservering med några av mina favorit brudar; Pernilla & Erica. 
Hur trevligt som helst och brudsnacket var på hög nivå.  
 
1. Jag ringer till ericat
2. Pernilla på uteserveringen
 
1. Ericat på uteservering
2. Dagens huvudperson igen ;D
Nu har skåningen (som egentligen är en Blekingebo) åkt hem till södrare breddgrader, och jag sitter i sängen o lyssnar på tystnaden -Pernillas mun är igång sisådär 100% av tiden hon är vaknen, men jag gillar det- och jag saknar redan folk runt mig. Gash, jag kan inte va ensam.

Ikväll blir det hemkomstfrest för två norrlänningar! Pullan och hennes fruga Jässan. Wiie.
Sanning eller konsekvens-spel är givet (om nu marren glömmer detta 3de festen i rad!?

Puss to the kram

Pernilla :)

Idag kom min älskade Pernilla till Göteborg och mig. Wiie! Vi tog en fika på stan med Erica & Michaela på Condeco o traskade runt på stan.
Ikväll blir det vinpimpling & trevligheter. :)


Pernilla, Michaela & Erica på Condeco

Ha en bra kväll allihoppa!
K to the ram


tinuten









 ...och världen förtjänar inte dig
 För du är det finaste jag vet
 när allt annat här
 är falskt och fel
 och jag går bara ner mig
 för det är så jag säger det
 du är det finaste jag vet

Vart är duu?

Nu blir papps stolt.

Titta va gröna fingrar jag har!



Jag är kanske inte så usel som jag alltid tror jag är.

Gash

Säger bara en sak; tur att man har reserver med penicillin hemma!
Ni som inte läst min blogg så länge vet troligen inte att jag har kronisk urinvägsinfektion; jag kommer alltså aldrig bli "helt fri från det". Det kommer alltid att ligga i luften och blomma ut när man som minst anar det... som igår kväll tex. Helt plötsligt får jag skit ont och känner att detta är NOT OKEY.
Eftersom jag har det så ofta är det otroligt bra att ha lite penicillin hemma. Har detta hemma eftersom då jag varit hos doktorn och fått det käkar jag bara hälften av kuren, så jag kan ha det sista till stunder som inatt.  (om någon doktor läser detta så struntar jag totalt i om du har något att säga ang. detta, för du skulle gjort samma sak. Inte helt lätt att gå till doktorn varje gång det sker när man jobbar 6 dagar av 7 varannan vecka)

Ja, natten har alltså varit sjuuukt jobbig. Gråtit och legat på golvet o skrikigt av smärta halva natten (tur att jag har golv-värme, hehe).
Pencillinen har börjat ta sig nu iaf, när jag vaknade imorse kände jag inget behov av att gå toa eller några -så fint som det heter- trängningar.

Det jag vill säga med detta är Do prescription for penicillin unprescription. Do it, do it now.

P to the uss.

Chillsemester

Såhär har min semester sett ut sens Way Out West slutade. Chill, mys, sovstunder, frukost på sängen, filmtittande, sovmorgonar osv.
Skulle kunna ha semester till pensionen. (är det okej ac?) Så himla nice.

P to the uss.

080808


Jag & Erica

dagen

Vi har nog haft den mest schletnaste dagen på år hundrader -  skulle nog våga säga att jag aldrig gjort såhär lite och inte fått ångest över det någongång.

11.30 - 12.00 - Vaknade o diskade
12.00 - 15.30 - Jasper vaknade, deg i sängen
15.30 - 16.00 - Gick o handlade mat.
16.00 - 17.00 - Käkade mat, kollade på OS basket.
17.00 - 19.00 - Sovit

Hade det varit en av mina vanliga lediga dagar hade denna schletdag aldrig existerat, men nu har jag faktiskt semester och då SKA man vila. :)
Imorgon börjar min nya diet. Efter att jag var sjuk i våras och tappade dryga 6 kg har detta nu kommit tillbaka och verkar vilja stanna, men där trodde det fel! Jag är sjukt pepp och känner att detta kommer att gå bra faktiskt.

Nu ska jag väcka älsk, annars kommer han inte upp imorgon till jobbet - själv har man en hel vecka semester kvar. Wie.
PUSS to the KRAM

Blaha

Inte en helt okej kväll.

vildaste gårdagsförfesten!

Jag & min favoritEricat hade före-förfest-fest igår. Vi drack cider/rödvin och snackade skit. Väldigt trevigt!
(vi tog mest kort med Ericas kamera, men eftersom jag kan tänka mig att hon inte kommer lägga in dom på några år så får ni försmak av oss här:D )



Efter före-förfest-festen tog vi bussen till Hamp to the lord inne i stan. Där va Hampus redan så långt nere man kunde va, haha. Att ge klunkar till honom var inte okej helt okej längre enligt männen som redan gett ALLA sånna kort till hampan.. Hehe.
Alla hade väldigt roligt och efter att Fredrik väl tjatat ut alla skulle vi dra till Berså, men ändrade oss på vägen o drog till Chalmers, vilket var ett nederlag eftersom kön var längre än kinesisk muren (ärligt).
Så Rio Rio it was. Stannade där inne i 20min o sen traskade jag o Jasper hem. Käkade korv på vägen :D
ja, kort från Hampus kommer! Tro mig, de kommer snart.

Ikväll ska jag o Petri till slottsskogen o lyssna på Håkan Hellströms (min mans) konsert.
P to the uss

Suck

Jag kommer inte ihåg senast jag sov bra... Det var några veckor sedan nu iaf, sisådär 3-4? Gick mig sömn mellan halv 2 och 4 iaf. Toppen!
Vill att allt detta ska ha ett slut, så man kan sova, men det tycks vara omöjligt.
Snart är det den 24 aug. och imorgon ska jag ut o gå, långt.

god morgon, får man väl säga såhär 05.40

Marseille

Sammanfattning av våra 3 dagar i Frankrike.

* Bad många timmar om dygnet
* Alltid över 30 grader & sol
* Stek
* lagt mycket pengar på vatten
* Metro-åkning
* många fransmän diggar blondiner
* Fransmän är jälva idioter som ALDRIG kan ett ord engelska --> karta är ett måste, för hjälp får man inte.
* Marseille är sjuuukt stort (innan vi åkte sades det "i värsta fall kan man ju gå från busstationen till hotellet..." av Jasper Jansson. Det visade sig att den vägen var nära 2 mil) Haha
* Bilkulturen är galen!!
* Jag förstår nu varför ungdomarna i Frankrike gör uppror och är arga.
* Förorterna ser ut som ruiner
* De har en STOR kyrka med ENORM utsikt ifrån.

Randombilder

  
1. Steker vid vågorna
2. Massa båtar
3. Turist-bilden #1
   
1. Hamn
2. Pussis
3. Från berget
4. Kyrkan på berget


Nedan fäljer världens roligaste bildserie. Finn fem fel på Jaspers ansiktsuttryck
  



 
När man har semester får man köpa glass för 9,9euro styck, även om man jobbar på donkan.

Schteek vid stranden
  
 


M A T (obs! Jag åt INTE av det som är på den första bilden)
  
   

VARNING FÖR ÄCKELBILD
 
Skräll..

Avslutar med ett foto som alla som befunnit sig i Marseille har.


P
to the uss

Hotelldator

Tankte att jag for en gangs skull ska ge Jasper sovmorgon, sa jag gick ner o satte mig har.
Ett av de otroligt storande saker med denna dator ar att A och M har bytt plats med Q och komma platsen pa tangentbordet. Samt alla smatecken som , . - & osv ar valdigt svara att hitta.

Annars har vi haft det bra. Over 30 grqder och sol. Igar stekt vi mest pa stranden, rattare sagt 6h. As nice!!
likasa i forrgar men da gjorde vi aven alla turistsaker som finns att gora har i Marseille.

Nu ar det folk som vill ha datorn. Vi aker hem ikvall. Sa jag lagger upp alla kort imorgon.
Ha det fint alla! P to the uss

Marseille

Nu drar vi!
 

Marseille & solen, här kommer vi.

resfeber

Vill åka nu nu nu nu NU.



Lite bilder från Rörö i torsdags.



   

  

Idag är det växla pengar till euro, packning, städning av lägenheten och åka till Säve flygplats som gäller.
Ha det bra allihoppa:)
P to the uss

Imooorgon:D



Imorgon drar vi.
So long suckers :*

RSS 2.0